onsdag 24. februar 2010

I dag har vi laget boller og kost oss ute i snøen

tirsdag 23. februar 2010

Sånn vil jeg ha

S
Var inne og leste litt på denne bloggen  http://foreldremanualen.blogspot.com/ og fant disse søte kimonoene. Sånne vil jeg ha, det var link til nettbutikken som solgte dem også. Så jeg var veldig fornøyd, men så viste det seg at nettbutikken var nedlagt. Så det blir nok ikke slike antrekk på jentene mine i sommer.  

mandag 22. februar 2010

Så måtte jeg avlyse timen på helsestasjonen for tredje gang. Denne gangen ar alt klart, Sarah satt i bilen og jeg hadde gravd i en time for å få den ut. Bilen ville absolutt ikke kjøre ut fra pakeingsplassen. Den sitter fast er is under snøen og når jeg prøver å kjøre bare begynner jeg å spinne. Så nå måtte vi få ny time igjen så satser på at jeg får ut bilen før det.

Bortsett for problemer med kjøringen synes jeg det er flott med mye snø. Er ikke ofte vi har sånne vintre her. Jeg må komme meg ut og måke når Sarah sover, det er like før jeg ikke får opp ingangsdøren.

mandag 15. februar 2010

Å bo i kjellerleilighet er ikke altid så kjekt. Det er altid forlite plass og jeg må altid spørre om lov til større prsosjekter. Men nå er jeg igang igjen.

 Ting som jeg vil gjøre liste:

- Male de dørene som ikke er hvite
- Male kjøkkenbordet
- Lister, male noen og få opp lister der det mangler.
- Bytte resten av de blå kjøkkenskapene
- Ny benkeplate på den blå siden av kjøkken
- vegg beskyttelse bak komfyren og vasken
- Ny vask og benk på badet

Ting jeg ønsker meg:

- kjøkkenstoler
- stuebord
- en til cd hylle
- kangger og skohylle til yttergangen
- dørmatte

fredag 12. februar 2010

Nå har jeg lagt Sarah i håp om at hun tar seg en liten lur. Det ser ut som om det har vært orkan her inne. Stuen flyter av leker, papirer og klær. Gangen ser ut som om den er blitt et kleskap. Det ser ikke ut som om jeg rydder akkuratt, men det er det som foregår. Jeg har to små hjelpere her som ikke helt forstår at når jeg legger noe i en haug er det ikke meningen at den skal rases eller flyttes. Så ryddingen er utsatt til i kveld. Satser på at jeg ikke får uventete gjester i dag, det har merkelig nok en tendens til å skje når det ser slik ut her.

Nå er klærene jeg bestilte fra http://www.laredoute.no/ kommet.

Fant mye fint til jentene der i år. Spesielt til Sarah. Prøvde å ta bilde av henne i noen av klærene før i dag, men hun kommer bare bort til meg for å ta kamera så det ble ikke så veldig bra. 



Sommerklær med ull under. Fikk ikke noe brukbart bilde av noen av de andre klærene.

tirsdag 9. februar 2010

Malika er syk og vil ikke spise. Så jeg tenkte det var lurt å bake boller siden hun elsker og baker. Og hun koste seg og spiste faktisk 3 boller. Så langt en god ide, men når mammaen har gått på ketolyse i 4 uker er det ikke lett å motstå sånne fristelser. Jeg elsker boller....og nå har jeg spist 3 stykker også. Så da spiser jeg pizza i kveld også. Så starter jeg heller på igjen i morgen.  Nå ser Malika på brannmann sam og er i strålende humør.

søndag 7. februar 2010

roti

300 g sammalt hvete, fin


2 dl vann

FREMGANGSMÅTE:

Indiske hverdagslomper



1 porsjon = ca 12-14 stk

Lag en passe fast deig av mel og vann. La deigen stå tildekket i ca. 10 - 15 min. Ha litt vann på hendene og kna deigen i et par minutter. Deigen kan lages i kjøkkenmaskin.

Del opp deigen i små boller, rull hver bolle i mel før du begynner å kjevle. Rull lompen i melet igjen dersom den klebrer seg til kjevlet. Lag en rund lompe på tykkelse som en potetlompe, prøv deg fram.

Legg lompen over i en tørr jernpanne eller teflonpanne. Smør eller olje er ikke nødvendig. Bruk matpinsett eller stekespade for å vende lompen når den skifter farge. Snu den en gang til etter et par minutter. Press forsiktig med en ren gryteklut til lompen blir gjennomstekt på begge sider.

Smaker nydelig med ghee eller smør på og serveres både til daal linser og subji forskjellige grønnsaker.

http://snakk.klikk.no/Mat/Default.aspx?Search=roti&Id=10291399&Order=Search,Id&Sort=tittel

Nirus naanbrød

INGREDIENSER:


0,25 pk ferskgjær eller 2 ts tørrgjær

1 ts sukker

800 g hvetemel

1 ts salt

150 g margarin

5 dl kefir (eller 50 % kefir/50 % melk)

sesamfrø (till), løkfrø (kalonji) eller gule valmuefrø (khas khas) kan brukes til pynt

FREMGANGSMÅTE:

Gir ca. 30 små eller 5-6 store naan.



1. Bland fersk eller tørr gjær i en halv kopp lunkent vann. Tilsett 1 ts sukker. La dette stå i 5 minutter.



2. Ha hvetemel i en bolle. Tilsett salt, smeltet margarin og gjærblandingen. Lag en deig med ønsket væske. Sett deigen lunt til heving i minimum én time.



3. Kjevl ut naan og etterhev cirka 30 minutter. Pensle med kefir og strø på frø til pynt.

OBS! Frøene skal ikke blandes.



4. Prikkes med gaffel like før steking, for at de ikke skal blåse seg opp i ovnen.

Stekes ca 8-10 minutter på 250° C midt i stekeovnen.



Nirus tips: Resultatet blir meget bra dersom du har mulighet til å kombinere grill og varmluft. Da kan det være nødvendig å steke dem i ett minutt på baksiden også.





Oppskriften er hentet fra "Indisk mat på norske fat" av Niru Kumra (Holm & Tangen Forlag 2004)
http://snakk.klikk.no/Mat/Default.aspx?Search=naan&Id=11713178&Order=Search,Id&Sort=tittel
I går gikk det endelig å lage snømann. Så nå står tre fine snømenn å ser inne vinduet i stuen min. Skal se om jeg får tid til å legge ut litt bilder senere.

I dag er det strålende sol og kaldere igjen. Når jeg var ute å gikk i sted for at Sarah skulle sove var det så vidt jeg kom meg opp bakken siden den var så glatt. Håper det blir bedre i løpet av dagen. Kan si det sånn at jeg er glad jeg ikke skal ut å kjøre i dag.

Jeg og Malika så et helikopter i sted, og hun var overbevist om at det var morfar sitt helikopter så hun ropte hei morfar og vinket. Det var selvfølgelig ikke morfar som fløy der siden han er i nordsjøen, men det nektet hun å høre på. Hun er helt overbevist om at morfar er ute å flyr helikopter i 14 dager når han reiser i nordsjøen.

Har en litt artig historie fra barenhagen også, skriver den ned her sånn at jeg ikke glemmer den.

Malika og noen av vennene hennes i barnehagen fant en død mus. Som de selvfølgelig ble veldig opptatt av. Så det ble endel snakking om døden og hva som skjer da. Barna hadde fått med seg at når noen dør reiser de til himmelen. Den voksene som hadde snakket med barna gikk videre og barna ble igjen med musen. Etter en liten stund kommer den voksne tilbake og lurer på hvorfor barna bare sitter der. Vi venter på at musen skal fly opp til himmelen var svaret. De ble litt skuffet når de fant ut at musen ble liggende til noen fjernet den.
Hanen stend på stabburshella, bonden gjeve honnom konn.
Rakkjin skvakkjar i berje nord, og hjuringen blæs i hånn