søndag 7. februar 2010

roti

300 g sammalt hvete, fin


2 dl vann

FREMGANGSMÅTE:

Indiske hverdagslomper



1 porsjon = ca 12-14 stk

Lag en passe fast deig av mel og vann. La deigen stå tildekket i ca. 10 - 15 min. Ha litt vann på hendene og kna deigen i et par minutter. Deigen kan lages i kjøkkenmaskin.

Del opp deigen i små boller, rull hver bolle i mel før du begynner å kjevle. Rull lompen i melet igjen dersom den klebrer seg til kjevlet. Lag en rund lompe på tykkelse som en potetlompe, prøv deg fram.

Legg lompen over i en tørr jernpanne eller teflonpanne. Smør eller olje er ikke nødvendig. Bruk matpinsett eller stekespade for å vende lompen når den skifter farge. Snu den en gang til etter et par minutter. Press forsiktig med en ren gryteklut til lompen blir gjennomstekt på begge sider.

Smaker nydelig med ghee eller smør på og serveres både til daal linser og subji forskjellige grønnsaker.

http://snakk.klikk.no/Mat/Default.aspx?Search=roti&Id=10291399&Order=Search,Id&Sort=tittel

Ingen kommentarer: