søndag 7. februar 2010

Nirus naanbrød

INGREDIENSER:


0,25 pk ferskgjær eller 2 ts tørrgjær

1 ts sukker

800 g hvetemel

1 ts salt

150 g margarin

5 dl kefir (eller 50 % kefir/50 % melk)

sesamfrø (till), løkfrø (kalonji) eller gule valmuefrø (khas khas) kan brukes til pynt

FREMGANGSMÅTE:

Gir ca. 30 små eller 5-6 store naan.



1. Bland fersk eller tørr gjær i en halv kopp lunkent vann. Tilsett 1 ts sukker. La dette stå i 5 minutter.



2. Ha hvetemel i en bolle. Tilsett salt, smeltet margarin og gjærblandingen. Lag en deig med ønsket væske. Sett deigen lunt til heving i minimum én time.



3. Kjevl ut naan og etterhev cirka 30 minutter. Pensle med kefir og strø på frø til pynt.

OBS! Frøene skal ikke blandes.



4. Prikkes med gaffel like før steking, for at de ikke skal blåse seg opp i ovnen.

Stekes ca 8-10 minutter på 250° C midt i stekeovnen.



Nirus tips: Resultatet blir meget bra dersom du har mulighet til å kombinere grill og varmluft. Da kan det være nødvendig å steke dem i ett minutt på baksiden også.





Oppskriften er hentet fra "Indisk mat på norske fat" av Niru Kumra (Holm & Tangen Forlag 2004)
http://snakk.klikk.no/Mat/Default.aspx?Search=naan&Id=11713178&Order=Search,Id&Sort=tittel

Ingen kommentarer: