Smørkylling (murgh makhani, butter chicken)
(marinaden)
650 gr kyllingfilet
1 ts salt
½ dl sitronsaft
2 ½ dl matyoghurt
1 løk
2 fedd hvitløk
3 cm frisk ingefær
1 grønn chili
2 ts garam masala
2 ts gul matkulør
1 ts rød matkulør
(sausen)
1 ¼ dl tomatpure
1 ¼ dl vann
2 cm frisk ingefær finrevet
2 ½ dl fløte (bruker matfløte)
1 ts garam masala
2 ts sukker
½ ts chilipulver
1 ss sitronsaft
1 ts malt spisskummen
100g smør (bruker margarin)
Sådan gjør man;
(Marinaden)
1. Skjær kjøttet i 2 cm tykke strimler. Dryss over salt og tøm over sitronsaft. Bland rundt så alt blir kjøttet kommer i kontakt med salt og sitron.
2. Kjør yoghurt, løk, hvitløk, ingefær, chili og garam masala til en glatt røre i food-processor
3. Bland matkuløren i en liten bolle og pensle kjøttet på alle kanter. Hell over yoghurtblandingen og rør sammen. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 4 timer.
(Sausen)
4. Ta kyllingen opp av marinaden og la den dryppe av i 5 minutter
5. Forvarm stekeovnen til 220° C. Stek kyllingen i et grunt ildfast fat i 15 minutter eller til den er mør. Hell ut overflødig veske, dekk løst med folie og hold det varmt.
6. Bland tomatpure og vann. Tilsett ingefær, fløte, garam masala, sukker, chilipulver, sitronsaft og spisskummen og rør det sammen
7. Smelt smøret i en stor kjele på middels varme. Rør i tomatblandingen og kok opp. La det koke i 2 minutter, skru ned varmen og tilsett kyllingbitene. Rør det hele godt sammen og la det småkoke i 2 minutter, eller til det er gjennomvarmt.
Serveres med ris og nanbrød
Kjøp den store gule kokeboka som heter orientalsk. Der er det mange fine oppskrifter og ikke alt for vanskelig heller.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar