Fisk:
200 gr fiskefilet per pers
4 skiver serranoskinke
1/2 hakket løk
Hvitløksmos:
8-10 mandelpoteter
2 fedd finhakket hvitløk
2 ss smør
ca 3 dl varm melk-/matfløteblanding
hvitløkspepper og salt
Grønnsaker:
6 cherrytomater delt i to
1/2 purreløk skåret på skrå i 1 cm biter
1 gulrot i tynne skiver
1/2 pakke sukkererter snittet i to
Olivenolje
Fremgangsmåte Skrell og sett potetene til koking. Disse trenger du bare å la koke i stykker ettersom du skal lage mos. I mellomtiden kan du gjøre klar de øvrige ingrediensene.
Legg fiskefiletene i godt varm og stor panne. Ha i løk og strimlet serranoskinke. Når den er ferdigstekt på den ene siden snur du den og har i grønnsakene sammen med fisken. Rør i grønnsakene rundt fisken. Helt mot slutten har du i en god klunk olivenolje. La ettersteke på svakere varme mens du gjør ferdig mosen.
Hell vannet av potetene og la de dampe av. Ha i hvitløk, smør og den oppvarmede melk-/matfløteblandingen. Du får se hvor mye du behøver for at mosen skal ha riktig konsistens. Ha i godt med hvitløkspepper og smak til med salt.
Legg en god porsjon mos på hver tallerken, legg grønnsakene oppå, og la fisken trone på toppen. Øs over oljekraften fra panna.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar