tirsdag 6. oktober 2009

Sis koftesi ( tyrkisk)

Ingredienser

800 g kjøttdeig , lammedeig eller familiedeig

1 stk løk

2 båt finhakket hvitløk

4 ss finhakket bladpersille eller koriander

1 ts paprikapulver

1 ts malt spisskummen

½ ts kajennepepper

1 ts salt

½ ts pepper

8 stk grillspyd

Slik gjør du:

1. Bløtlegg grillspyd av tre i minst 1/2 time.



2. Ha alle ingrediensene i en bolle. Bruk foodprosessor med hakkekniv eller maskin med elteklo. Kjør blandingen til en jevn masse. La den stå kjølig i ca. 1/2 time.



3. Vask hendene godt og skyll dem under kaldt vann. Ta en liten neve kjøttfarse om gangen og pakk den rundt spydet i form av en pølse.


4. Pensle eventuelt spydene eller grillristen før spydene grilles i drøyt 5 minutter. Snu dem slik at de blir jevnt brunet rundt det hele.


Server med sitronbåter, stekte/grillede poteter og salat.



kjekt å ha til sommeren :)

Ingen kommentarer: