Ingredienser
800 g kjøttdeig , lammedeig eller familiedeig
1 stk løk
2 båt finhakket hvitløk
4 ss finhakket bladpersille eller koriander
1 ts paprikapulver
1 ts malt spisskummen
½ ts kajennepepper
1 ts salt
½ ts pepper
8 stk grillspyd
Slik gjør du:
1. Bløtlegg grillspyd av tre i minst 1/2 time.
2. Ha alle ingrediensene i en bolle. Bruk foodprosessor med hakkekniv eller maskin med elteklo. Kjør blandingen til en jevn masse. La den stå kjølig i ca. 1/2 time.
3. Vask hendene godt og skyll dem under kaldt vann. Ta en liten neve kjøttfarse om gangen og pakk den rundt spydet i form av en pølse.
4. Pensle eventuelt spydene eller grillristen før spydene grilles i drøyt 5 minutter. Snu dem slik at de blir jevnt brunet rundt det hele.
Server med sitronbåter, stekte/grillede poteter og salat.
kjekt å ha til sommeren :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar