søndag 31. januar 2010

I natt har det kommet masse snø. Den som var her hadde blitt så hard at det ikke gikk ann å bruke den til noe. Solen skinner så dag har vi først gått en liten tur, Andreas gikk på ski han har begynt å bli ganske filink nå. Jeg dro Malika på akebrett og Sarah satt i vognen sin siden hun ikke liker akebrett og så var hun trøtt og skulle sove.

Når vi kom hjem stod Andreas og Malika på ski i en liten bakke utenfor her. Malika er også begynt å bli ganske flink. Hun klarte å stå på beina også nedover bakken. Dette var jo også bra trening for meg siden Malika ikke kommer oppigjen når hun faller, og hun falt ofte.

lørdag 30. januar 2010

UDs land og reiseinformasjon:
http://www.landsider.no/traveladvice/

Greit å sjekke landene man vil reise til. Jeg skal besøke India, sri lanka, tailand, vietnam, kambotsja og marokko en gang. Er mange andre steder jeg vill reise til også.  Nå går turen først til Grand canaria, jeg hadde mer lyst å reise til Egypt men det var ikke plass til alle på flyet. Så da ble det grand canaria istedet.Håper det blir bra, har ikke vært der før. Skal bli deilig med litt varme. Håper det blir varmt nok til å bade, hvertfall i badebasengene som er oppvarmet. Tviler sterkt på at jeg kommer meg ut i sjøen.

onsdag 27. januar 2010

I dag var jeg så trøtt når vekkerklokken ringte at jeg ikke forstod hva som skjedde på en god stund. Malika vekket meg tilslutt og lurte på hva som bråkte sånn. Er ikke altid like greit, mulig jeg bør bli flinkere å legge meg. Er ikke så lurt å vente til klokken er ett når man skal opp igjen klokken syv.  Men 7.15 var jeg hvertfall oppe og vekket Andreas. Så gikk jeg i søvne inn i en iskald stue. Så da våknet jeg.

Nå sover Sarah, Malika leker på gulvet her og jeg slapper av med pcen. Det ser ut som at varmepumpen er litt liv i idag. Så nå håper jeg all frysingen er over.
Når Sarah våkner skal vi ta en tur til bestemor og bestefar der skal vi spise vafler til lunsh. Jeg må også hente pakken  min på posten. Håper det er Zumba treningen min som er kommet.

fredag 22. januar 2010

SNØMANNEN FROST


(Mel. Pitt Pott Nøtt)



Snømann Frost og frøken Tø

gikk en tur til Abildsø.

fant en benk og mens de satt,

snakket de om ditt og datt.



Snømann Frost forelsket seg

og han sa få kysse deg,

men da frøken Tø var varm,

smeltet hun hans høyre arm.



Da han kysset hennes kinn

smeltet han litt mere inn,

da han kysset hennes munn,

svant han vekk i samme stund.



På en benk på Abildsø

sitter stakkars frøken Tø,

snømann Frost er smeltet opp

hun har helt ham i en kopp.

onsdag 20. januar 2010

Sunne, grove hjemmebakte knekkebrød




3,5 dl grovt rugmel

3,5 dl havregryn, lettkokte

1,5 dl sesamfrø

2,0 dl solsikkekjerner

0,5 dl linfrø

1,0 dl havrekli

1 ts salt

7 dl vann



Alt blandes sammen og smøres ut på to bakeplater med bakepapir med slikkepott. Strø på ekstra sesamfrø oppå hvis du liker det.

Stekes i varmluft, 190 grader. Stek først i 10 minutter, ta ut og del opp i passende biter med pizzaskjærer. Sett platene inn i ovnene igjen, stek videre i 25-30 minutter. Sjekk om de har blitt harde, ta så eventuelt av kanten for å steke midten videre litt. Oppbevares i tett boks.

onsdag 13. januar 2010

Denne fikk hun til 1 års dagen og kan bygge helt selv.



Hva Sarah Alise kan nå:

Vinker hade
Klarter overalt ( kjempe skummelt synes jeg)
Klapper søte
give me 5
ta av og på tv
bygge tårn av bokser

Ord hun sier:
- mat
- mett
- tante
- mamma
- godt
- komme ( når hun vil noen skal ta henne opp)
- bæ
- pus
- tørst ( er både tørst, noen drikker og koppen hennes)
- bok
- ost
- sokk
- kake
- tutt ( sutten)
- takk



Hun sier også mye vi ikke forstår. Snakker hele tiden, ser ut som hun blir like masete som sine søsken :) Fant ut her en dag at vist jeg setter sammen første bokstaven til ungene blir det til ordet MAS veldig treffende og helt tilfeldig. hehe

Gogeligogelideisi er drømmehagen,

Er nok mer også som jeg ikke kommer på nå.
I dag har jeg bakt Ingers rugbrød. Nå skal jeg ned i vekt, og komme i bedre form. Er på tide å komme igang igjen. Nå skal livet mitt tilbake på rett spor :)

mandag 11. januar 2010

Dette trenger du til: 4 porsjoner




Tandoori fisk

600 g steinbitfilet

2 dl yoghurt Naturell

1 ss Tandoori krydder

1 ss vann



Agurksalat

1 agurk

1 ts salt

1 ss mynte, finhakket

2 dl yoghurt naturell











Slik gjør du:

Legg fisken på et fat. Bland sammen yoghurt og tandooripulver med vann. Hell blandingen over fisken og la den stå ca. 1 time.

Stek fisken 4-5 minutter på hver side til den er gjennomstekt.



Kutt agurken i terninger. Dryss salt over og la stå i 10 minutter. Hell av vannet og bland agurkbitene med yoghurt naturell og finhakket mynte. Sett den i kjøleskap til fisken er ferdig.
Fisk:


200 gr fiskefilet per pers

4 skiver serranoskinke

1/2 hakket løk



Hvitløksmos:

8-10 mandelpoteter

2 fedd finhakket hvitløk

2 ss smør

ca 3 dl varm melk-/matfløteblanding

hvitløkspepper og salt



Grønnsaker:

6 cherrytomater delt i to

1/2 purreløk skåret på skrå i 1 cm biter

1 gulrot i tynne skiver

1/2 pakke sukkererter snittet i to



Olivenolje



Fremgangsmåte Skrell og sett potetene til koking. Disse trenger du bare å la koke i stykker ettersom du skal lage mos. I mellomtiden kan du gjøre klar de øvrige ingrediensene.



Legg fiskefiletene i godt varm og stor panne. Ha i løk og strimlet serranoskinke. Når den er ferdigstekt på den ene siden snur du den og har i grønnsakene sammen med fisken. Rør i grønnsakene rundt fisken. Helt mot slutten har du i en god klunk olivenolje. La ettersteke på svakere varme mens du gjør ferdig mosen.



Hell vannet av potetene og la de dampe av. Ha i hvitløk, smør og den oppvarmede melk-/matfløteblandingen. Du får se hvor mye du behøver for at mosen skal ha riktig konsistens. Ha i godt med hvitløkspepper og smak til med salt.



Legg en god porsjon mos på hver tallerken, legg grønnsakene oppå, og la fisken trone på toppen. Øs over oljekraften fra panna.

tirsdag 5. januar 2010


Malika



GODT NYTT ÅR