fredag 23. oktober 2009

http://traveler.nationalgeographic.com/
Best-Rated Places



85 Fjords Region, Norway
81 Kootenay/Yoho National Parks, British Columbia
80 Gaspé Peninsula, Quebec
80 South Island, New Zealand
79 Ancient Kyoto, Japan
78 Vermont, U.S.
78 Slovenia
78 Kakadu National Park, Australia
78 Medieval Granada and the Alhambra, Spain
77 Bavarian Alps, Germany
77 Columbia Gorge Region, Oregon-Washington, U.S.
77 Yorkshire Dales, England, United Kingdom
77 Scottish Highlands, United Kingdom
77 Torres del Paine, Chile
76 Berkshires, Massachusetts, U.S.
76 Douro Valley, Portugal
76 Engadine Region, Switzerland
76 Wales, United Kingdom
75 Bruges Historic Center, Belgium
75 Corsica, France
75 Brittany, France
74 Fujisan (Mount Fuji), Japan

mandag 12. oktober 2009

I dag har jeg og Sarah gått en lang tur :-) så sov hun ute i vognen mens jeg gikk amokk i hagen. Har klippet busker for hare livet, men enda er jeg ikke ferdig med det prosjektet. Håper være hoder seg i et par dager hvertfall. Når buskene er høyere en meg er jeg ikke helt ening i at det  er en busk. Hagen min ser litt overgrodd ut. Tror nok jeg må lage meg en plan over hvordan jeg vil ha det. Nå er det litt sånn formålsløst arbeid. Jeg klipper litt her og der ;) Både trær, busker og fingre. Vi trenger en ny saks til denne klippingne. De vi har er ikke serlig bra. Noen av buskene hadde det nesten vært best å klippe med motorsag :S

onsdag 7. oktober 2009

Kebabsaus

5 dl Tyrkisk Yoghurt (det går også ann å bruke feks. sæterrømme)

3/4 dl Majones

1 ts Chili (brukte nå den fra blue dragon som heter Minced hot Chili, en slags chili paste. )

1 ss Ketchup

Litt Cayenne pepper

1 ss "Italiensk Salatkrydder" (Santa Maria) ( kan evnt. erstattes m Provance Krydder)

1 ts Paprikakrydder

1 ts "Kebabkrydder" (Santa Maria)

1 ts Oregano


Rør alt sammen og nyt!

Kan oppbevares i lukket boks i kjøleskapet.

tirsdag 6. oktober 2009

Sis koftesi ( tyrkisk)

Ingredienser

800 g kjøttdeig , lammedeig eller familiedeig

1 stk løk

2 båt finhakket hvitløk

4 ss finhakket bladpersille eller koriander

1 ts paprikapulver

1 ts malt spisskummen

½ ts kajennepepper

1 ts salt

½ ts pepper

8 stk grillspyd

Slik gjør du:

1. Bløtlegg grillspyd av tre i minst 1/2 time.



2. Ha alle ingrediensene i en bolle. Bruk foodprosessor med hakkekniv eller maskin med elteklo. Kjør blandingen til en jevn masse. La den stå kjølig i ca. 1/2 time.



3. Vask hendene godt og skyll dem under kaldt vann. Ta en liten neve kjøttfarse om gangen og pakk den rundt spydet i form av en pølse.


4. Pensle eventuelt spydene eller grillristen før spydene grilles i drøyt 5 minutter. Snu dem slik at de blir jevnt brunet rundt det hele.


Server med sitronbåter, stekte/grillede poteter og salat.



kjekt å ha til sommeren :)
Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~
and never regret anything that made you smile !

søndag 4. oktober 2009



Fortsatt kul denne :)
Her er en link til matteopgaver 1-12 trinn :)
http://moava.org/

lørdag 3. oktober 2009

http://tlc.discovery.com/videos/jon-kate-plus-8-season-5-webisodes/

Her kan du se episoder av Jon & Kate + 8. Kan være kjekt når det ikke er noe å se på tv.

Nå ser jeg og Andreas skal vi danse på tv2. Han er desverre ikke så veldig intereset. Han har puttet en sakkosek på hodet, og vil helst spille Ds. Satser på at han synes det blir gøyere ettehvert.
Det ble plutselig veldig spennende når Margrethe fra barnetevet skulle danse :)

Delt stinker lavendek i hele huset i dag :S jeg knuste en flaske med lavendelolje i stuen og det fortsetter å stinke selv om jeg har vasket mange ganger. Nå lukter det egentlig mest p badet pga kluten som hat fått overdose av lavendelolje.

fredag 2. oktober 2009

Nå har jeg ryddet vekk alle klærne som er for små til Sarah. Det vil si at jeg har tatt de ut av komoden og lagt de på gulvet. Hvordan skal jeg oppevare dem har jeg ingen anelse om. Det er jo ikke plass på loftet og ikke har jeg kasser heller. Troe hele loftet treger en oppryddning. Det er fult av ting vi ikke engang vet at er der. Jeg tar med meg noe boss ned hvergang jeg er der oppe.

Jeg har også funnet klær etter malika som passer til sarah nå og plasert det fint i komoden. De klærene oppevarer jeg i en kasse oppe på vaskemaskinen. Tar jo bare et par måneder fra de er forliten til Malika før de passer til Sarah.

Ryddet vekk alt i str 92 fra hennes skap nå. Hun har plutselig vokst og bruker nå gjerne klær i 104. Vi hoppet nesten over 98 her. Fant en kjole jeg kjøpte på salg til henne i januar i størrelse 86 :)  Sarah bruker 80 nå så ikke lenge før hun kan bruke den.

Jeg får vel fortsette å rydde her. Ser ikke ut i hele huset :S Blir faktisk verre hvor mer jeg rydder, har jo ikke noe plass å gjøre av tingene.

torsdag 1. oktober 2009

25 things a sista should never apologize for

1. Never apologize for pursuing what makes you happy. Even if you need to quit your job, transfer schools, or move across country, always do what you really want.

2. Never apologize for using proper English. Keeping it real doesn't mean speaking Ebonics.

3. Never apologize for giving your best in a relationship that just didn't work out.


4. Never apologize for being successful. Only haters want to keep you at their level.


5. Never apologize for crying. Wear waterproof mascara and express yourself.


6. Never apologize for ten pounds you need to lose. People who truly care about you will accept you as you are.


7. Never apologize for being frugal. Just because you save your money instead of blowing it on the latest fashion emergency doesn't mean you're cheap.


8. Don't apologize for being a single Mom.
Babies are blessing.


9. Never apologize for treating yourself to something special. Sometimes you have to show yourself some appreciation.


10. Never apologize for leaving an abusive relationship. Your safety should always be a priority.


11. Never apologize for keeping the ring even if you did not get married.


12. Never apologize for setting high standards in a relationship. You know what you can tolerate and what simply gets on your nerves.


13. Never apologize for saying NO.


14. Never apologize for asking for what you want in bed.
If you don't, then who will?


15. Never apologize for wearing a weave or braids.
You bought it so it's yours.


16. Never apologize to your new friends about old friends. There's a reason she's been your girl from day one.


17. Never apologize for ordering dessert or more than one dessert.


18. Never apologize for dating outside your race. Just because you found Mr. Right across the color line doesn't mean you don't love your brothas.


19. Never apologize for demanding respect. You are to always be treated as a queen.




20. Never apologize for not knowing how to cook. Even if you can't burn like Grandma you know how to order good take out. (Right Girl!)


21. Never apologize for your taste in clothes. It's your style.


22. Never apologize for changing your mind, it is your prerogative.


23. Never apologize for making a decision from your heart, even if others don't agree. You have to live with the consequences not them.


24. Never apologize for making more money than your man, you work hard and you deserve to get paid.


25. Never apologize for being you!



Roser

Det erikke lett å vite hvordan man skal behandle rosene sine. Det er jo forskjellige råd på alle sidene, ofte er de helt ueninge om hva som er best. Jeg får vel bare prøve meg frem. Nå er hvertfall klatrerosene blitt forstore og trenger en kraftig reduksjon. Mulig det ikke er lurt å klage på mamma sin rosebehandling ;) da får plutselig jeg ansvaret for saken. Bra jeg synes det er gøy da :)




Regelen er at rosene skal klippes etter siste frostnatt. Men det er jo ikke lett å vite når det er. Frostnetter kommer og går på våren, så kanskje er det enklere å si at du skal følge bjerkas blader. Når de første grønne bjerkebladene er på størrelse med museører; da tar du dem.




Det er ikke alle roser som må klippes hver vår. Det er lurt å kjenne sin rose.



Et viktig spørsmål er: Blomstrer den på årets eller fjorårets skudd? Hvis svaret er det siste, så må du la de gamle grenene stå, for ellers klipper du bort blomstringen. Først tar du det som er dødt og ødelagt. Så former du.



Klaseroser og stilkroser kan du, i hovedsak, ta kraftig hver vår. De skal ned til 10-20 cm over bakken.



Klipp like over et nytt skudd, gjerne det tredje skuddet nedenfra. Se etter om skuddet vender utover fra rosens sentrum. Utovervendte grener gir bedre form og lufting i rosen.

Klipp med en skarp og god saks på skrå, vekk fra knoppen.





Bruk en god og skarp saks når du klipper rosene.



Klatreroser skal ikke beskjæres hvert år. De første to-tre årene kan den få stå i fred og bli stor. Så kan du begynne å forme. Igjen må du tenke på om det er en rose som blomstrer en gang, eller om den kommer med flere runder. Klatrerose som bare blomstrer en gang skal ikke beskjæres mye på våren. Men ta gjerne bort de eldste grenene, så får du nye og friske skudd. Så er det igjen viktig å få bort døde grener.



Buskroser kan bli store og rotete i formen over tid. Da kan det lønne seg å ta den helt tilbake til 15 cm over bakken. Så skyter den nye skudd i løpet av sommeren og den blir som ny!


Mer om blomster her:
 
http://www.nrk.no/programmer/tv/gronn_glede/1.6587025